Dolar 37,8554
Euro 41,1779
Altın 3.695,31
BİST 9.348,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Elazığ 23°C
Az Bulutlu
Elazığ
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 10°C

Petrol sakinlik telaşlarıyla düşüşte

Petrol, Suudi Arabistan Mayıs ayında Asya’ya satılacak ham petrolün fiyatlarını son dört ayın en düşük düzeyine çekmesiyle düştü.

Petrol sakinlik telaşlarıyla düşüşte
REKLAM ALANI
8 Nisan 2025 00:36
7

Petrol, Suudi Arabistan’ın Çin’e olan ham petrol fiyatını düşürmesinin akabinde düştü. Ticaret savaşı global sakinlik ve zayıf güç talebiyle ilgili kaygıları artırdı.

Brent, haftanın birinci günü yüzde 4 düşerek 63,01 dolara geriledi, ABD Ham Petrolü ise 60,63 dolar civarında süreç görüyor. Suudi Aramco, Mayıs ayında beklenenden daha fazla bir halde Asya’daki en büyük alıcılarına Arap Hafif ham petrolünü düşürdü ve OPEC+’nın şaşırtan derecede büyük bir üretim artışı açıklamasından yalnızca birkaç gün sonra bu atılım yapıldı.

ARA REKLAM ALANI

Singapur’daki Vanda Insights’ın kurucusu Vandana Hari, “Piyasalar haftaya hala panik içinde başlıyor. Kimse bir taban seçmeye cüret edemiyor ve satış tsunamisinin önünde duramıyor” dedi.

Petrol, öbür endüstriyel ve ziraî emtialar ve pay senetleriyle birlikte, tarife dalgası ve Çin’den gelen misilleme risk iştahını baltaladıkça sert bir biçimde düştü. Ham petrolün kayıpları, OPEC+ ittifakının üretimi beklenenden daha fazla artırma tarafındaki sürpriz atağıyla daha da berbatlaştı. Ham petrol talebindeki risklerin, ek üretimle birleşmesi, global fazlalık kaygılarını yine canlandırdı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.