Dolar 37,8554
Euro 41,1779
Altın 3.695,31
BİST 9.348,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Elazığ 23°C
Az Bulutlu
Elazığ
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 10°C

Ülker, 2024 finansal sonuçlarını açıkladı

Ülker Bisküvi 2024 yılını 84,1 milyar TL ciroyla kapatırken, bisküvi pazarında Suudi Arabistan ve Mısır’da liderliğini, Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinde ise büyüme trendini sürdürdü.

Ülker, 2024 finansal sonuçlarını açıkladı
REKLAM ALANI
12 Mart 2025 00:36
24

Ülker Bisküvi’nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamaya nazaran 2024 yılı cirosu 84,1 milyar TL’ye ulaştı.

Şirket, 2024 yılını yüzde 18,5 FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) marjı ile kapattı.

ARA REKLAM ALANI

Ülker, hem Suudi Arabistan ve Mısır’daki bisküvi pazarı liderliğini hem de Kazakistan ve Orta Asya ülkelerindeki güçlü büyüme trendini 2024’te de sürdürdü.

Ülker Bisküvi CEO’su Mete Buyurgan, şirketin finansal sonuçlarına ait şunları söyledi: Pazara gidiş modelimizdeki revizyonlar ve üretim tesislerimizdeki teknoloji yatırımlarımızla verimlilik odaklı bir biçimde başarılı iş modelimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Dijitalleşme trendini yakından takip ediyor, teknolojik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Üretim tesislerimizde otomasyona yaptığımız yatırımlar iş süreçlerimizi sadeleştiriyor, hızlandırıyor ve verimliliğini artırıyor. Geniş coğrafyalara yayılan işimiz, çevik ve proaktif idare anlayışımızla ciromuz 84,1 milyar TL’ye ulaştı. Yenilikçi olmak ve değişen trendlere süratle ahenk sağlamak bizim için kıymetli. Tüketici davranışlarındaki değişimi, atıştırmalık tüketimindeki yeni motivasyonları tahlil ediyor, bünyemizdeki 2 Ar-Ge merkezimizle yenilikçi eser geliştirme stratejisiyle yol haritamızı belirliyoruz. Son 5 yılda 250’nin üzerinde yeni eserimiz raflarda yerini aldı. Yalnızca 2024’te Türkiye’de 51 yeni eserimizi tüketicilerimizin beğenisine sunduk. İnovatif eserlerimiz yurtiçi ciromuzun yüzde 15’ini oluşturdu. Güçlü inovasyonlarımız ve odak eserlerimizle büyümemiz devam ediyor.”

“Sürdürülebilirlik odağımızda”

Küresel ve mahallî dinamiklerin süratle değiştiği bir devirde, Ülker’in israfsız şirket kültürüyle sürdürülebilirliği çalışmalarının odağında tuttuğunu hatırlatan Buyurgan şu bilgileri aktardı: “Doğaya ve beşere saygılı üretimle, tedarikçiler, üreticiler, iş ortakları ve tüketiciler dahil tüm paydaşları içine alarak şekillenen sürdürülebilirlik çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Karbon salım artışı olmadan büyürken, tüm fabrikalarımızın elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir güç kaynaklarından tedarik ettik. 2030 ve 2050 Net Sıfır Yol Haritamızı hazırladık. Ham hususların yüzde 99’unu bitmiş esere çevirme oranına ve yüzde 98’lik atık geri dönüşüm oranına ulaşan Türkiye’deki tüm fabrikalarımız ‘Zero Waste to Landfill’ (Toprağa Sıfır Atık) dokümanını aldı. Kıymetli ham unsurlarımız fındık, kakao, buğday özelinde projelerimizi genişlettik. 2024 yılında 550 milyon dolar meblağında sürdürülebilirlik kontaklı birinci tahvil ihracımızı gerçekleştirdik. Memleketler arası finansal tahlil ve raporlama kuruluşu LSEG’in (London Stock Exchange Group) halka açık şirketlerin çevresel, toplumsal ve yönetişim performans (ESG) değerlendirmesine nazaran Ocak 2024’ün akabinde 2 Ocak 2025 prestijiyle kendi kategorimizde bir sefer daha birinci sıraya yükseldik.

2025’te de hem Türkiye’de hem faaliyet gösterdiğimiz öteki coğrafyalarda, ülkemizin lokomotif şirketlerinden biri olmanın sorumluluğuyla gücümüzü pekiştireceğiz. Ülkemizin yesyeni yarınları için daha çok çalışıp inovasyonda, dijitalleşmede, eser tedariki ve dağıtım ağını güçlendirmede daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.